четврток, 13 јуни 2024

Клиниката за кардиологија го демантира ЦУК: Не сме поплавени

Објавено на

часот

Сподели

„Во врска со изнесените наводи дека салите за ангиографија се поплавени, УК за кардиологија ги демантира изнесените наводи. УК за кардиологија ве известува дека се има појавено вода во една од просториите и дека се е во најдобар ред и направени се итни интервенции, и салите за ангиографија функционираат во стандардни услови и по стандардни протоколи, се вели во соопштението од УК за Кардиологија.

Претходно од Центарот за управување со кризи информираа дека до ЦУК Скопје пријавено е дека и на Клиниката за Кардиологија се поплавени подрумските простории.

„До ЦУК Скопје пријавено е дека и на Клиниката за Кардиологија се поплавени подрумските простории, каде што се салите за интервенција“, се вели во соопштението до медиуми од ЦУК.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ