петок, 1 март 2024
По одлуката на Апелацискиот суд

Клиника „Жан Митрев“: Продолжува организираната хајка против клиниката

Објавено на

часот

Сподели

„Токму заради јавниот интерес за пациентите и сите оние кои имаат потреба од врвна медицинска нега, беше побарано деблокирање на сметката за клиниката да може да работи без притисокот во секојдневните обврски кон банките и добавувачите.

Одбивањето на барањето за деблокирање на сметката зборува за организирана хајка и систематско инструираниот процес против клиниката и д-р Митрев со неосновано обвинение. Во постапката против врвниот македонски кардиохирург и клиниката Жан Митрев посветени на спасување животи не постои пресумпција на невиност, туку организиран и систематски инструиран процес.

Се надеваме дека во фокусот на сите што се посветени на мониторирање на нашиот правосуден систем ќе дојде на ред и врвниот јавен интерес, а тоа е оневозможување на конструирање на судски процеси со цел да се уништат успешни стручњаци и правни субјекти.

Сепак и покрај блокираните сметки, клиниката секојдневно работи, прави сложени хируршки зафати и спасува животи на наши граѓани“, се вели во реакцијата на клиниката „Жан Митрев“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ