понеделник, 27 мај 2024

Кинеските астронаути извршија медицински експерименти во вселената

Објавено на

часот

Сподели

Тројца астронаути, Танг Хонгбо, Танг Шенџие и Џианг Синлин, соработуваа на експерименти на кинематиката на долните екстремитети за да ги проучат биомеханичките карактеристики на астронаутите во бестежинска состојба.

По завршувањето на експериментот во состојба на трчање, екипажот извршил уште еден тест со помош на апаратот за отпор, јави Меѓународното кинеско радио.

Покрај тоа, астронаутите спроведоа истражување на визуелните функции за да ја истражат патогенезата на оштетувањето на визуелните функции кај астронаутите и да предложат соодветни планови за заштита.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ