четврток, 18 април 2024

Кинескиот автомобилски бренд „Гили“ отвора прв изложбен салон во Џевахир мол во Скопје

Eден од водечките производители на автомобили „Гили“ (Geely) од Кина ќе отвори изложбен салон во новиот трговски центар Џевахир мол Скопје. Со отворањето на првиот салон, 
„Гили Атлас“ (Geely Atlas), „Гили Кулреј“ (Geely Coolray)  и „Гили Старреј“ (Geely Starray) 
влегуваат на македонскиот пазар и ќе станат достапни и за македонските купувачи. 

Објавено на

часот

Сподели

Салонот е дизајниран според високите стандарди на производителот и нуди доволно 
голем простор за изложбено претставување на автомобили. Џевахир Мол Скопје е првиот трговски центар со изложбен салон од вакви размери и што може да понуди егзибициско презентирање на перформансите на автомобил.
Кинескиот Гили е светски гигант во оваа индустрија и е еден од најпродаваните авто 
брендови за 2023 година на светско ниво. Гили во својата групација поседува светски 
познати брендови како што се Волво, „Линк&КО“ (Lynk&Co), „Полстар“ (Polestar), „Зикр“ (Zeekr) и “Смарт“ (Smart). Палетата на брендови на Гили ја зачувуваат практичноста на кинескиот автомобил, во комбинација со европската ДНК на моторот и размена на технологија помеѓу своите брендови. 
 
Џевахир мол Скопје се отвора на 29 март, а дел од брендовите коишто ќе бидат застапени во свој продажен простор се турскиот бренд за детска облека Панчо, Синсеј, ДеФакто, хипермаркетот Кит-Го, Урбан кафе Франк, Сара фешн и ДМ. 
 
 
 
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ