среда, 21 февруари 2024

Кекеновски за престојот на Курти: Во која држава Чаир е општина?

Објавено на

часот

Сподели

„Не присуствуваше ниту еден македонски политичар.

Не беше обезбеден превод на македонски јазик за присутните новинари и пошироката јавност.

Претседателе и премиере ќе одговорите ли јавно и гласно дали вака се гради соживот?

Ваша обврска е јавно да побарате одговорност од политичарите кои го организираа настанот за непочитување на законите.

Овие политичари мора да покажат минимум лојалност и почит кон државата во која живеат, работат, опстојуваат и од која го јадат лебот.

П.С. Патем не е лошо да одговорите во која држава Чаир е општина“, напиша Кекеновски.

ц

За време на посетата на Курти организирана од градоначалникот на Чаир Висар Ганиу, улицата Втора македонска бригада беше преименувана во Адем Демачи. За време на свеченоста немаше ниту едно македонско знаме, а за новинарите не беше обезбеден превод на македонски јазик.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ