понеделник, 15 април 2024

Изложба на јапонски кукли „НИНГЈО“

Триесетгодишнина од воспоставувањето дипломатски односи помеѓу Јапонија и Македонија ќе биде одбележана вечер (18.00) со свеченост во Археолошкиот музеј во Скопје.

Објавено на

часот

Сподели

Најавени се обраќања на амбасадорот на Јапонија Оцука Казуја и државниот секретар од Министерството за надворешни работи, Филип Тошевски, по што директорката на музејот, Славица Бабамова, ќе ја отвори изложбата на јапонски кукли „НИНГЈО“ поддржана од Јапонската фондација.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ