недела, 3 март 2024

Издал дозвола за сеча на дрва на приватен имот, полицијата му поднесе кривична пријава

Објавено на

часот

Сподели

„Пријавениот, на 30 мај 2022 година во својство на службено лице, вработен во ЈП „Национални шуми“ Скопје, подружница Демир Хисар, изготвил и потпишал записник за сеча на шумски дрвја, врз основа на кој било издадено одобрение за сеча на две приватни парцели. На тој начин тој ги оштетил сопствениците за 554.275 денари“, информираа од МВР.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ