четврток, 13 јуни 2024

Избрани претседатели и заменици на Законодавно правната и Комисијата за политички систем

Собраниската Комисија за избори и именувања денеска ги прифати предлозите за персоналниот состав на Комисијата за политички систем и на Законодавно-правната комисија.

Објавено на

часот

Сподели

Претседател на Комисијата за политички систем е Љупчо Пренџов од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ, а негов заменик е Јован Јаулевски, од ВМРО-ДПМНЕ. Претседател на Законодавно правната комисија е Александар Велјановски од ВМРО-ДПМНЕ, а негов  заменик е Бобан Николовски од истата коалиција.

 

Членовите на Комисијата го прифатија барањето на поранешниот претседател Стево Пендаровски за мирување на правото на пензија што тој го доставил до Собранието на 15 мај.

 

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ