вторник, 5 март 2024

Ивановска: Особено значење му даваме на предметот за коридорите 8 и 10д, вистината ќе излезе на виделина

Објавено на

часот

Сподели

Ивановска најави дека на овој предмет ќе му дадат особено значење со цел, како што нагласи, да ја извадат на виделина вистината.

„Кај нас е отворен предмет, во фаза сме на прибирање на потребната документација. Поради специфичноста на предметот, на него ќе работи тим и од советници и од членови на ДКСК, значи ќе му дадеме особено значење и внимание сѐ со цел вистината да ја извадиме на виделина и резултаите ќе ги соопштиме на јавна седница“, изјави Ивановска на годишната конференција за оценка на остварувањето на Националната стратегија за спречување на корупција и судирот на интереси од 2021 до 2025 година.

Покрај ДКСК и Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција, следејќи ги информациите по медиумите поврзани со изградбата на автопатите на коридорите 8 и 10д, со цел да ги провери наводите што се изнесуваат во јавноста, отвори предмет по допрен глас.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ