вторник, 21 мај 2024

Иван Џолев е избран за нов претседател на Здружението на судиите

На денешното редовно изборно собрание и во присуство на делегати од судски подружници, Здружението на судиите на Македонија го избра судијата Иван Џолев за нов претседател на здружението на местото на досегашниот претседател, судијата Џемали Саити.

Објавено на

часот

Сподели

Судијата Иван Џолев е актуелен претседател на Кривичниот суд во Скопје. Мандатот на претседателот на Здружение на судиите е четири години.
На денешната седница беше избран и нов Управен и Надзорен одбор на Здружението на судиите.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ