вторник, 5 март 2024

Информација за подготовка на билатерален скрининг за Поглавје 19 усвоена од Владата

Објавено на

часот

Сподели

„Во рамки на билатералниот скрининг за Поглавје 19, што се одржува денеска и утре во Брисел, претставниците на македонските институции ќе ја презентираат домашната законодавна и стратешка рамка во оваа област, институционалните капацитети и идните планови за понатамошно усогласување со европските стандарди во областите на трудово право, безбедност и здравје на работа, политиките за вработување, вклучително и вработувањето на младите, социјална заштита и вклученост, антидискриминација и еднакви можности“, соопшти владината прес-служба. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ