четврток, 22 февруари 2024

Има ефект од мерките, платите растат, а инфлацијата се намалува, вели министерот за економија

Објавено на

часот

Сподели

„Споредено со претходните месеци ова е најголемото намалување споредено со октомври 2022 кога почнаа да се зголемуваат цените во нашата држава и на прехранбените производи и на енергенсите. Инфлацијата е намалена за два проценти споредно со претходниот месец и во март изнесува 14,7%. Најважно е што има намалување на транспорт и храна, што значи дека мерките кои ги носиме даваат резултати“ , вели Бектеши како коментар на податоците на Државниот завод за статистика.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ