четврток, 13 јуни 2024

Идната недела исплата на мајските пензии

Објавено на

часот

Сподели

Со оваа информација Владата им препорачува на деловните банки да обезбедат пензионерите да може да располагаат со мајските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 30.05.2022 година.

Готовинската исплата на пензии за клиентите кои не користат картички, банките ќе ги реализираат во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:
• За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 30.05.2022 година (понеделник);
• За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 31.05.2022 година (вторник);
• За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 01.06.2022 година (среда); и
• За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 02.06.2022 година (четврток ).

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ