петок, 1 март 2024
МВР

И старите регистарски таблички ќе важат до 31 декември

Министерството за внатрешни работи соопшти дека и рокот за замена на регистарските таблици и на пробните таблици на возилата се продолжува до 31 декември 2024 година.

Објавено на

часот

Сподели

Граѓаните кои ќе бидат спречени од страна на граничните полициски службеници да направат излез од државата поради тоа што поседуваат патна исправа со името „Република Македонија“, можат да побараат писмено известување во кое ќе бидат наведени причините поради кои се оневозможени да направат излез, се вели во известувањето на МВР.

Од утре издавањето на новите возачки и сообраќајни дозволи со новото име ќе бидат бесплатни.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ