четврток, 13 јуни 2024

Хеликоптери и воена опрема на војските на Македонија и САД можат да се видат денеска во Куманово

Објавено на

часот

Сподели

Ќе бидатг изложени хеликоптери од типот AХ-64 Апачи,  транспортен хеликоптер УХ-60, транспортен хеликоптер „ЦХ-47“ (Чинок), транспортен медицински хеликоптер „ХХ-60“, транспортен хеликоптер „Ми 8/17“ и оклопни возила ЈЛТВ, Хермелин и ХММВВ. Граѓаните ќе можат и да разговараат за карактеристиките на средствата, за постапките и процедурите, а можно е и фотографирање.

Воената вежба, велат од македонската Армија, ќе започне утре како најголема досега во Македонија со учество на армиите на Македонија, САД, Албанија, Црна Гора и како земја партнер на НАТО Косово, со вкупно околу 1850 учесници.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ