недела, 14 април 2024

Хаос во парламентот на Хрватска, опозицијата не му дозволи на премиерот Пленковиќ да зборува (ВИДЕО)

Хаос владееше денес во хрватскиот парламент, каде премиерот Андреј Пленковиќ го презентираше извештајот за работата на владата.

Објавено на

часот

Сподели

Претседателот на хрватската влада Пленковиќ во Саборот го поднесе извештајот за работата на својата влада и за состојбата на државата и нацијата. Наместо пратениците да го слушаат извештајот на Пленковиќ, во парламентот настана хаос. Додека премиерот се обидуваше да зборува, опозицијата тропаше по масите.

Пленковиќ продолжи со своето излагање, но не успеа да биде погласен од опозициските пратеници.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ