вторник, 16 април 2024

Халкеко катче во ООУ „Братство единство“ во Охрид

Во дворот на ООУ „Братство единство“ во Охрид, вчера беше пуштено во употреба новото детско катче, опремено со современи, еко детски реквизити и зеленило, како донација од Халкбанк.

Објавено на

часот

Сподели

Новото Халкеко катче, што ќе придонесе за подобри услови за забава за најмладите ученици, е дел од активностите од платформата Халкеко која Халкбанк ја реализира заедно со Мастеркард, а чија цел е заштита и унапредување на животната средина, создавање здрави животни навики кај населението и подигање на свеста за потребата од заштита на природата и грижа за околината.

Досега, реализирани се неколку Халкеко корнери и тоа во градовите Скопје, Гостивар и Охрид.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ