петок, 19 април 2024

Граѓаните во мај повеќе трошеле на храна и пијалоци, а помалку на гориво

Објавено на

часот

Сподели

Податоците на ДЗС покажуваат зголемување на прометот кај номиналните и реалните стапки во групите трговија на мало со храна, пијалаци и тутун (номинално за 17,9  проценти, а реално за 5 проценти), трговија на мало, освен трговија со горива (номинално за 11,5 проценти, а реално за 1.4 проценти, како и во трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво каде прометот номинално расте за 4,9  проценти, а реално опаѓа за 2,5  проценти. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ