понеделник, 4 март 2024

Граѓаните да не потпаѓаат под манипулациите на ВМРО-ДПМНЕ, велат од УЈП

Управата за јавни приходи (УЈП) ги демантира новодите на ВМРО-ДПМНЕ за работата на УЈП и за постапката која што ја водат надлежните институции за злоупотреба на даночниот систем.

Објавено на

часот

Сподели

„Управата за јавни приходи остро ги демантира наводите од страна на ВМРО – ДПМНЕ, во кои се изнесуваат невистини за работата на УЈП и постапката која што ја водат надлежните институции за злоупотреба на даночниот систем“, се посочува во соопштението од УЈП.

Од Управата наведуваат дека изнесувањето неточни и лажни информации од страна на ВМРО – ДПМНЕ со кои „се манипулира и доведува во заблуда јавноста“, нанесува штета на работењето на УЈП.

„Институциите како и досега за сите случаи постапуваат согласно своите надлежности, и тоа го прават во интерес на граѓаните. Апелираме јавноста да не потпаѓа на овие манипулации и да ги следи официјалните информациите кои доаѓаат директно од институциите“, наведуваат од УЈП.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ