среда, 29 мај 2024

Голем одзив во неколку скопски општини, поголем од останатите поголеми градови

До 17 часот најголема излезност на избирачи има во Новаци – 67,19 отсто од запишаните избирачи. Од поголемите градови, голема е излезноста во Скопје, во дел од општините е и најголема, а најмала во Пласница – 15,5 отсто и Маврово-Ростуше со 21 отсто.

Фото: Роберт Атанасовски

Објавено на

часот

Сподели

Во скопските општини гласањето излгеда вака до 17 часот:

Центар 53 отсто, Карпош 53 отсто, Аеродром 52 отсто, Кисела Вода 52 отсто, Ѓорче Петров 50 отсто, Бутел 48 отсто, Гази Баба 46 отсто и Чаир 39,

Во поголемите градови излезноста изнесува:

Битола 48 отсто, Прилеп 48 отсто, Штип 46 отсто, Охрид 43 отсто, Струмица 42 отсто, Куманово 40 отсто, Тетово 40 отсто, Кочани 39 отсот, Кичево 36 отсто, Гостивар 31 отсто, Струга 29 отсто, Маврово Ростуше 21 отсто…

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ