понеделник, 24 јуни 2024

Газпром го исклучи гасот за Финска

Објавено на

часот

Сподели

Финската државна енергетска компанија за гас „Гасум“, финската влада и поединечни компании кои користат гас во Финска објавија дека се подготвени да ги затворат руските текови.

Повеќето европски договори за снабдување се деноминирани во евра или долари.

Москва минатиот месец ја прекина испораката на гас за Бугарија и Полска, откако одбиле да ги исполнат новите услови.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ