четврток, 29 февруари 2024

Гаши, Касами и Меџити заминаа по гласови од дијаспората, прва средба во џамија во Берн

Објавено на

часот

Сподели

„Вечерва останавме на средба во Берн, во Икре џамијата, каде нашите иселеници не пречекаа со раширени раце и со своето масовно присуство покажаа извонреден интерес. Покренавме многу прашања кои треба да се решат, ја искажавме нашата заедничка загриженост заради нивното напуштање на огништата и одблиску се запознавме со предлозите и потенцијалот на дијаспората да има подиректна улога во случувањата во нашата земја“, се вели преку заедничкото соопшптение на лидерите на трите партии од сојузот, Алтернатива, Движење Беса и Демократрско движење.

д

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ