вторник, 18 јуни 2024
Државен завод за статистика

Фирмите за градежни материјали лани потрошиле 11.859.712.000 денари

Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност минатата година потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 11 859.712.000 денари, што е за 6,6 проценти повеќе во однос на претходната година, објави Државниот завод за статистика.

Објавено на

часот

Сподели

Во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија најголемо учество има групата материјали за врзување со 5.065.871 000 денари (42,7 проценти), потоа следат групите потрошено гориво со 1.765.874.000 денари (14,9 проценти) и Материјали за армирање и прицврстување со 1.350.812.000 денари (11,4  проценти) итн..

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ