четврток, 13 јуни 2024

Фирмите трошат најмногу вода, од која се прочистуваат едвај 15 отсто од потрошеното

Објавено на

часот

Сподели

Според потеклото на водата за снабдување на претпријатијата, најголемото количество вода е од површински води,
односно 49.9 отсто.

Вкупното количество користена вода во 2022 година изнесуваше 2 177 милион м3. Споредено со 2021 година, вкупното
количество користена вода во 2022 година бележи зголемување од 36.8 отсто.

Од вкупно испуштените води во 2022 година, пречистени се 15.5 отсто.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ