вторник, 5 март 2024

Финансиската полиција поднесе кривични пријави против пет лица и една фирма во Битола

Објавено на

часот

Сподели

Според образложението на Управата за финансиска полиција, тие сториле даночно затајување, фалсификување или уништување деловни книги, намерно предизвикување стечај, оштетување или повластување на доверители, злоупотреба на службена положба и овластување, злоупотреба на постапка за стечај и даночна измама.

Од Управата за финансиска полиција информираат дека пријавените предизвикале штета на државниот Буџет во вкупен износ од 19.447.640 денари.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ