понеделник, 24 јуни 2024

Фејсбук се извини за ненамерното „автоматско“ испраќање пријателства

Објавено на

часот

Сподели

„Прегледајте ги барањата за пријателство во дневникот на активности. Неодамна решивме проблем поради кој некои барања за пријателство беа испратени по грешка. Се извинуваме и ги откажавме барањата за пријателство што беа испратени поради оваа грешка. Може да го отворите дневникот за активности за да ги прегледате барањата за пријателство што сте ги испратиле или примиле“, гласи пораката.

Тој своевиден интернет-хаос настана минатата седмица, кога некои корисници препознаа дека интернет-страната Фејсбук самата испраќа барања за пријателство до профили прегледани од корисникот „испраќач“ или до сосем непознати луѓе. Проблемот се појавил на светско ниво. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ