вторник, 5 март 2024

Елизабета Ивановска е новата директорка на Клиничката болница во Битола

Објавено на

часот

Сподели

Ивановска доаѓа на местото на Александар Обедниковски, кој поднесе оставка од морални причини, поради смртта на новороденче и шестгодишно девојче во болницата.

Д-р Ивановска функцијата ја презема во момент кога битолското здравство се соочува со низа несреќни случаи во кои краен исход е смрта на пациенти. Поради ова за утре е закажан протест пред ЈЗУ Клиничка болница-Битола закажан за 17 часот.

Ивановска доаѓа на местото на доктор Александар Обедниковски кој од морлани причини поднесе оставка откако починаа шестгодишно девојче и новороденче.

Во врска со случајот со починатото новороденче во Клиничка болница Битола, Министерството за здравство денеска информираше дека Државниот санитарен и здравствен инспекторат врши вонреден инспекциски надзор.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ