недела, 3 март 2024

Експертите на УНЕСКО во НП „Галичица“

Објавено на

часот

Сподели

На состанокот што е дел од нивната мисија за секинрање на состојбите со заштитата на Охридскиот регион, експертите и овојпат ја нагласиле неопходноста од ефикнаска примена во пракса на позитивните законски прописи, како и усогласување на активностите со одредбите предвидени во планските документи.

„На средбата беше претставена работната верзија на Посебниот план за управување со локалитетот ’Св. Наум’ за периодот 2021-2030, како и илегалните градби во строго заштитените зони во паркот“, информираат од установата.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ