недела, 23 јуни 2024

ДЗС: Се намалува бројот на дипломирани студенти

Објавено на

часот

Сподели

Според податоците на Државниот завод за статистика (ДЗС) добиени од пристигнатите извештаи, од вкупниот број дипломирани студенти, 5.995, односно 80,1 процент се редовни, а 1.488, односно 19,9 отсто, се вонредни студенти.

Поголем број, или 57,1 проценти, од дипломираните се студентки.

„Од вкупниот број студенти, 40 проценти дипломирале во рокот, додека 60 проценти дипломирале по рокот“, наведува ДЗС во објавата за дипломираните во 2022 година.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ