петок, 21 јуни 2024

Двајцата пратеници на НСДП ќе делуваат опозициски

Централниот одбор на НСДП заклучи дека во наредниот период пратениците ќе делуваат опозициски, а за начинот и формата на опозициското делување ќе одлучува на седницата во септември, соопшти Нова социјалдемократска партија – НСДП.

Објавено на

часот

Сподели

На седница на ЦО на НСДП беше разгледан извештајот за претседателските и за парламентарните избори 2024 година поднесен од изборниот штаб. Извештајот беше едногласно усвоен, а заклучено де дека партијата останува парламентарна партија со два пратеници во актуелниот собраниски состав, соопшти НСДП.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ