четврток, 20 јуни 2024
Пожар на јужната граница

Два часа гевгелиските пожарникари се бореле со пожарот на граничниот премин Богордица

Објавено на

часот

Сподели

„Веднаш на терен излегоа 3 противпожарни возила од Територијалната противпожарна един ица  со 9 пожарникари, тим од МВР  Гевгелија со 4 гранични полицајци и тим од ЕВН Македонија за исклучување на напојување со електрична енергија, согласно оперативните стандардни процедури. Со ангажман на субјекти од Системот за управување со кризи од локалната самоуправа Гевгелија пожарот  околу граничниот премин „Богородица“, каде што гореше нискостеблеста шума, билбеше изгаснат во 17:30 часот“, информираа од РЦУК Струмица.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ