вторник, 5 март 2024

ДУИ: ВМРО ДПМНЕ да не се вознемирува многу

Владата на Македонија е легитимна, демократски избрана, стабилна, и е во сигурни раце, под раководство на европски ориентирани партии. Исто така и нашата држава е во сигурни раце и на прав пат, кон полноправно членство во Европската Унија и во стратешко партерство со Соединетите Американски Држави, се вели во реакцијата на ДУИ на реакциите на ВМРО-ДПМНЕ за техничката влада.

Објавено на

часот

Сподели

„Денешните пропагандистички и панични реакции на нашиот помал партнер ВМРО-ДПМНЕ служат само за за поттикнување на забуни и се во функција на нивната кампања на сеење страв преку лажни вести.

Недржавничкото постапување во Собранието на опозоцијата докажа дека ВМРО- ДПМНЕ не ги почитува ниту граѓаните, ниту законите, ниту Уставот“, се вели во реакцијата на ДУИ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ