понеделник, 17 јуни 2024

Драстична мерка: ЕУ на Косово ќе му ги врати визите?

Објавено на

часот

Сподели

Сељими на Твитер прецизираше дека тие земји сакаат, поради ескалацијата на ситуацијата на северот на Косово, да побараат суспензија на ИПА фондовите и визната либерализација за Косово, што го оцени како драстични и неприфатливи потези. Според него, сега Приштина треба да предложи конкретни решенија за тоа да се избегне.

„Најновите информации од случувањата во ЕУ: најмалку три земји членки на ЕУ (нема тука да ги именувам) разгледуваат да побараат суспендирање на ИПА фондовите и визната либерализација за Косово. Тоа се драстични, неприфатливи потези. Сега ни се потребни конкретни решенија на предлог на Косово“, напиша Сељими.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ