недела, 19 мај 2024

ДПИ утре ќе контролира дали работодавачите почитуваат дека средата е неработен ден

Државниот пазарен инспекторат утре со зајакнати дежурства ќе спроведува контроли дали работодавачите го почитуваат владиниот заклучок за неработење.

Објавено на

часот

Сподели

„Денот на одржување на претседателските избори, 24 април 2024 година (среда) и на парламентарните избори, 8 мај 2024 година (среда) се неработни денови за сите граѓани. Работодавачите во наведените денови не треба да извршуваат дејност со исклучок на оние работодавачи каде работните процесите заради својата природа не можат да се прекинат“, соопшти Државниот пазарен инспекторат (ДПИ).

Од ДПИ потсетуваат дека овие денови се неработни согласно заклучокот на техничката влада донесен на 16 април.

„За наведените денови Државниот пазарен инспекторат ќе воведе дежурства и преку државните пазарни инспектори  ќе  контролира дали заклучокот на техничката влада се почитува  од страна на работодавачите„, се вели во соопштението од ДПИ.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ