понеделник, 20 мај 2024

Донирајте за малиот Војдан, ФЗО ги одбил бидејќи не се работело за операција

Малиот Војдан е дете со церебрална парализа. Предвремено родено дете, кој е борец уште од првата секунда од неговиот живот. 71 ден ги помина во инкубатор, на респиратор, со мал милион дијагнози и прогнози, но тој се избори и си дојде дома. Сега води тешка битка. Неговата мајка Марија се обраќa и бара помош.

Објавено на

часот

Сподели

Војдан заради рехабилитација од церебрална парализа, на 6 мај треба повторно да патува во Загреб, каде што одат секој месец.

Фондот за здравство ги одбил, бидејќи не се работело за операција.

Контактите од Марија Спасовска, мајката на Војдан се:

[email protected]

телефон: 072 221 907

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ