понеделник, 26 февруари 2024
Словенецот се понуди за помош

Дончиќ сака да ги плати трошоците за погребот на жртвите од трагедијата во Белград

Објавено на

часот

Сподели

Дончиќ преку својата фондација ќе ги плати и трошоците за психолошкото советувалиште за роднините и пријателите на починатите.

„Срцето ми е скршено поради трагичното пукање во Србија и загубените животи, вклучувајќи ги оние на невините деца. Моите мисли се со семејствата и друштвата кои се погодени од оваа трагедија. Преку својата фондација баран начин итно, но и долгорочно да помогнам, на учениците, училиштето и роднините погодени од трагедијата во основното училиште „Владислав Рибникар““, напиша Дончиќ.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ