недела, 14 април 2024

„Долина на волците“ да се емитува по 22 часот

Објавено на

часот

Сподели

Долина на волците

Советот за радиодифузија ќе толерира репризирање и пред 22 часот ако радиодифузерите ги редуцираат сцените со насилство откако тоа ќе го дозволи продуцентот на серијата. Советот за радиодифузија иницира средба со претставници од двете телевизии на кои се емитува оваа популарна серија по пријава на граѓани и извршен мониторинг кој покажал дека содржински овој серијал мора да се категоризира како “содржина што не се препорачува за деца под 16 години. Претставниците на двете телевизии ги прифатија препораките на СРД и ветија дека веднаш ќе ги спроведат.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ