среда, 19 јуни 2024

Документарец на ИКС награден на Меѓународниот фестивал за заштита на природата и животната средина (ВИДЕО)

Објавено на

часот

Сподели

Документарниот филм беше избран за наградната секција Филм за природата. Филмот, кој беше изработен за Дома, објаснува дека како што туризмот се развива во една од најголемите индустрии, неговото влијание врз животната средина се зголемува, како и ризикот екосистемите на морињата и езерата да се претворат од место за релаксација во главен извор на големи еколошки проблеми.

Инаку, мисијата на Меѓународниот фестивал за заштита на природата и животната средина е да ја подигне јавната свест во однос на заштитата и зачувувањето на биолошката разновидност, природните ресурси, вредностите и убавините на нашата планета со посебен акцент на Европа и Карпатскиот басен преку прикажување на филмови на теми од овие области. Од 2015 година, фестивалот брои речиси 40.000 посетители секоја година.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ