петок, 14 јуни 2024
Парламентарни избори 2024

ДИК: Во споредба со првиот круг, до 11 часот, излезноста е зголемена за 5,3 отсто

До 11 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места, гласале 743 односно 16.46 отсто од избирачите, соопшти Државната изборна комисија (ДИК).

Објавено на

часот

Сподели

Во избирачкото место 2101 во Желино гласале 205 гласачи односно 20,64 отсто.

Во избирачкото место 1194 во Крушево, гласале 87 гласачи односно 18,55 отсто.

Во избирачкото место 1202 во Крушево, гласале 35 гласачи односно 11,74 отсто.

Во избирачкото место 1272 во Охрид, гласале 156 гласачи односно 21,94 отсто.

Во избирачкото место 1470 во Долнени, гласале 83 гласачи односно 12,61 отсто.

Во избирачкото место 1470/1 во Долнени, гласале 31 гласач односно 4,91 отсто.

Во избирачкото место 1844 во Струга, гласале 146 гласачи односно 19,39 отсто.

Во споредба со гласањето на 8 мај 2024, до 11 часот, на ова прегласување се забележува зголемена излезеност за 5.35 отсто на овие избирачки места.

Како што се посочува во информацијата, до ДИК се пристигнати два приговори за заштита на личното избирачко право за избирачкото место 1470 во Долнени.

Денеска се прегласува во Петата изборна единица на избирачките места 1194 и 1202 во Крушево, 1272 во Охрид, 1470 и 1470/1 во Долнени и 1844 во Струга, додека во Шестата изборна единица на избирачкото место 2101 во Желино.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ