среда, 29 мај 2024

ДИК преку Фејсбук анимира за гласање

Корисниците на Фејсбук утрово забележаа дека при влегувањето во оваа социјална мрежа на корисникот му се отвора спонзориранa oбјава со која по име се поздравува корисникот и со еден клик го води до интернет страницата на ДИК.

Објавено на

часот

Сподели

На Фејсбук оваа објава во насловот гласи: „Петре (на пример, н.з.) денес е изборен ден во Северна Македонија“. Во текстот пишува: Добиј официјални информации за гласањето на претседателските избори денес. Сподели за да ги инспирираш другите да гласаат.

Наведена е и бројката на корисници на Фејсбук кои во моментот ја споделиле информацијата. Со еден клик се оди на интернет страницата на ДИК каде има корисни информации за изборите и гласањето.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ