петок, 21 јуни 2024

Џонсон: Напредокот на Русија во Донбас е очигледен

Објавено на

часот

Сподели

„Мислам дека е многу, многу важно да не се поколебаме околу неверојатното херојство на Украинците, кои ги одбија Русите од Киев“, кажа Џонсон денес за Блумберг.

„За жал Путин, со голем трошок за себе и за руската војска, продолжува да освојува територија во Донбас. Руските сили напредуваат постепено и споро, но, за жал, со очигледен напредок“, кажа Џонсон. „И затоа е апсолутно важно да продолжиме воено да ја поддржуваме Украина“.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ