четврток, 22 февруари 2024

Џафери за Рамазан Бајрам: Да го извлечеме од себе најдоброто

Објавено на

часот

Сподели

„После деновите на пост по повод светиот месец Рамазан, дојде и денот на Бајрам, како круна и награда за физичките и духовните искушенија низ кои поминаа сите посветени верници. Некој ги помина полесно, некој потешко, некој во богатство, а некој со помалку меѓутоа, тоа не ги минимизира вредноста и значењето на празникот на Бајрам. Свеченото чувство и топлото зрачење продира до срцата и домовите на сите. Се надевам дека во периодот што го оставаме зад нас успеавме да го извлечеме од себе најдоброто. Дека успеавме да споделиме со блиските, со познатите и тие во потреба зборови на надеж, дела на солидарност, почит и разбирање, но над сѐ, да ја споделиме трпезата и сето тоа што го имаме“, напиша Џафери во честитката.

Тој на припадници на исламската вероисповед им посака добро здравје, духовен и ментален мир. Економската благосостојба и семејната топлина нека завладее во секој дом на овој голем ден на Рамазан Бајрам. За многу години!, напиша претседателот на Собранието, Талат Џафери.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ