петок, 14 јуни 2024

Деновиве нема дојави за бомби по училиштата, вели министерот Спасовски

Објавено на

часот

Сподели

„Донесовме упатства и донесовме протоколи, како единствена држава во регионот којашто сите овие протоколи ги сообрази со новите времиња и тенденции. Знаете дека ние работевме со протоколи, коишто беа од деведесеттите години или од поранешна Југославија. Денеска времето е поинакво, денеска технолошкиот напредок е поинаков и вие не можете да преземете мерки во 2023 година со методи од 1990 година. Затоа и тие протоколи ги сменивме“, изјави Спасовски по посетата на Одделот за воздухопловни единици во седиштето на Хеликоптерската единица за полициски намени во Идризово. 

Министерот посочи дека службите се подготвени максимално и нивниот капацитет е на едно повисоко ниво, се со цел во чекор да ги следат сите активности.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ