недела, 26 мај 2024
Парламентарни и претседателски избори 2024

Денеска се гласа, не се работи

Поради одржување на парламентарните и вториот круг од претседателските избори, денешниот ден е неработен за сите граѓани во Македонија.

Објавено на

часот

Сподели

Работодавачите не треба да извршуваат дејност со исклучок на оние каде работните процесите заради својата природа не можат да се прекинат.

Поради првиот круг од претседателските избори, неработен беше и 24 април. Според одлуката на техниката Влада, двата неработни дена нема да се одработуваат.

Во деновите на изборите, 24 април и 8 мај, не работат ниту училиштата. Со одлука на МОН, наставата од овие денови ќе се надомести во работни денови.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ