петок, 21 јуни 2024

Денеска пак протест на вработените во Филхармонија

Објавено на

часот

Сподели

Изминатиов период, нашата институција продолжува да биде мета на дезинформации во јавноста, но и на опструкции од страна на Министерството за култура кое ја блокираше и сопствената сметка на Филхармонија со што директно се прави дополнителен притисок врз вработените, но и врз работата на нашата институција.

Бараме што поскоро да се најде решение за проблемот и да се надмине оваа надреална ситуција во која сосема непотребно сме ставени и ние, а пред се, нашата институција со наметнување на нелогичната одлука која беше донесена паушално, без аргументирана основа и образложение“, се вели во најавата за денешниот протест.

 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ