понеделник, 4 март 2024
Улични трки

Денес во Скопје посебен сообраќаен режим

Објавено на

часот

Сподели

Со почеток во 08.30 часот до 10.30 часот стартна позиција е на бул.„Илинден“– локација Фонтана, а натпреварувачите ќе се движат по бул.„Илинден“ до крстосница со ул.„Никола Парапунов“, потоа до крстосница со бул.„Партизански Одреди“, десно до Влајков мост каде што вртат полукружно и назад по истиот коловоз до крстосницата со ул.„Љубљанска“ каде што вртат полукружно и по истиот коловоз повторно се враќаат назад на ул.„Никола Парапунов“ и по бул.„Илинден“ до целта на локација Фонтана на бул.„Илинден“, при што сообраќајот ќе се пренасочува по околните сообраќајници.

МВР апелира до сите учесници во сообраќајот да ги почитуваат наредбите кои ќе ги даваат полициските службеници каде што ќе се одвива настанот. 

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ