понеделник, 24 јуни 2024

Да се проверуваат лиценците на туристички агенции и на превозниците, бара Јанчев

Објавено на

часот

Сподели

Тој повика државните органи да вршат поголеми контроли во овој сектор, а да се воспостават и подобри критериуми за транспорт. 

„При издавање на лиценци и за внатрешен и за меѓународен транспорт, да има поголеми критериуми при добивање на лиценци. Да не може, на пример, со стар автобус, да се вози во странство“, појасни Јанчев за МИА.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ