понеделник, 15 април 2024

ЦУК: Во последното деноноќие 35 пожари, активни се уште два

Утрово се активни два пожара, во Општина Македонски Брод, кај село Белица месност Аргулица, каде е зафатена ретка борова шума на тешко пристапен терен и во Општина Боговиње, кај Ново Село на локација со мешена шума и ниска вегетација.

Објавено на

часот

Сподели

ЦУК информира дека вчерашните изгаснати 33 пожари, од вкупно 35-те, биле во општините, Чучер Сандево, Бутел, Аеродром, Ѓорче Петров, два пожара, покрај обиколницата на автопатот Скопје –Тетово, Гази Баба, Шуто Оризари, Битола, Струмица Гевгелија, Валандово, Велес, Чашка, Неготино, Куманово, Старо Нагоричани Јегуновце, Теарце, Тетово, Гостивар, автопатот Гостивар-Тетово и Штип.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ