петок, 21 јуни 2024

ЦУК: Пронајдени се изгубените моторџии на Плачковица

Објавено на

часот

Сподели

Вчера ЦУК Штип преку единствениот повикувачки број за итни случаи доби информација за изгубени лица на планина Плачковица. Се работело за три лица со мотори, кои заедно со поголема група се упатиле од хотел „Бел камен“ (Радовиш) кон село  Зрновци.

Последениот контакт со нив бил вчера околу 19 часот кога кажале дека се заглавени во некоја кал на неодредена локација. Во потрага биле вклучени 15-16 лица со мотори кои биле во нивната група, едно полициско возило од полициската станица ПС Штип на правецот Туртел – одмаралиште УГД, едно полициско возило од село Зрновци кон Плачковица, околу 20-25 луѓе од поблиската фамилија на исчезнатите лица. Истоврено, била контактирана и доброволната планинска спасувачка служба Осогово од Кочани. Биле известени и дежурните од ДЗС Скопје за превземање мерки во нивна надлежност.

ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ