недела, 26 мај 2024

ЦУК: Растат водостоите на реките, можни се излевања на Крива Река

Центарот за управување со кризи информира дека од УХМР известуваат дека водостојот на Крива Река на хидролошката станица во Крива Паланка е значително висок. Ако продолжи водостојот да расте можни се излевања на оваа река по нејзиниот слив.

Објавено на

часот

Сподели

Од УХМР предупредуваат за внимателност при движење покрај сливот на Крива Река.
ЦУК потсетува за голема внимателност при појавата на локалните нагли метео промени и особена внимателност при грмежите и молњите, односно при силните електрични празнења: да не се престојува на отворен простор и под осамени дрвја.
Според дневната хидролошка информација и очекуваната тенденција за водостојот на реките и езерата на УХМР, нивото на водостоите е во покачување.
ТОП ВЕСТИ

ПОСЛЕДНИ ВЕСТИ